De gloednieuwe MT-09 SP: de meest radicale Yamaha Hyper Naked ooit

Premium specificaties en exclusieve afwerking 

Dark Side of Japan

Sinds 2013 is “The Dark Side of Japan” de inspiratiebron voor de ontwikkeling van Yamaha MT modellen die grenzen hebben verlegd voor rijders die voortdurend op zoek gaan naar opwindende sensaties. De Yamaha MT modellen werden ontworpen en gebouwd door teams die eten, ademen en slapen op hun motorfiets. Ze hebben een unieke en dynamische Hyper Naked categorie in het leven geroepen, gewaardeerd door talrijke klanten omwille van de totaal nieuwe rijervaring.

Met zijn hoog koppelvermogen, grote wendbaarheid en opvallende Naked look staat elke MT borg voor een sportieve, sensationele en aangename rijervaring die de passie van elke motorrijder nog versterkt. Sinds de lancering van het eerste model 7 jaar geleden, werden in Europa meer dan 250.000 nieuwe MT’s verkocht. De Yamaha Hyper Naked familie heeft het motorrijden nog opwindender, toegankelijker en aantrekkelijker gemaakt.

De nieuwe MT-09 SP: Strakker, intelligenter, exclusiever

Met zijn gloednieuwe motor en chassis, en met zijn radicaal kuiploos design dat deze bike een brutale en gespierde look geeft, is de 2021 MT-09 vandaag de puurste en meest opwindende Hyper Naked. Maar voor de rijders die indrukwekkende specificaties vragen, heeft Yamaha de MT-09 SP gecreëerd, een nog scherpere en exclusievere motorfiets met een agressieve supersportafwerking en een premium ophanging.

Speciale SP kleuren en graphics

De unieke en nieuwe Icon Performance kleurcombinatie met R1M-invloeden op de MT-09 SP omvat een meerkleurige blauw/zwart afwerking op de brandstoftank en de luchtinlaten om dit Hyper Naked topmodel een nog agressievere en exclusievere look te geven. De premium afwerking wordt aangevuld met naadloze graphics. De kleuren in supersportstijl versterken het pure en sportieve karakter van deze motorfiets en benadrukken zijn technologische verwantschap met de R1M, het meest geavanceerde high performance model dat Yamaha ooit heeft gemaakt.

Cruisecontrol

Naast de talrijke elektronische rijderhulpfuncties van de standaard MT-09 is de premium MT-09 SP ook uitgerust met een systeem voor cruisecontrol dat het rijcomfort nog verbetert.

Om volledig ontspannen op snelwegen te rijden, kan de SP rijder deze cruisecontrol inschakelen voor snelheden van minstens 50 km/u en in de 4de versnelling en hoger. Na het instellen van de beginsnelheid kan ze worden verhoogd in stappen van 2 km/u door telkens op de schakelaar te drukken. Je kunt deze schakelaar ook ingedrukt houden om de snelheid traploos te verhogen. Het systeem wordt uitgeschakeld als je de remmen, de koppeling of de gashendel gebruikt. De cruisecontrol van de SP biedt meer ontspanning bij langere ritten en kan de rijders ook helpen om de geldende snelheidsbeperkingen na te leven zonder steeds weer naar de snelheidsmeter te moeten kijken.

Premium KYB® voorwielophanging

De KYB®voorvorken met premium specificaties en buizen van 41 mm met een stevige DLC (Diamond Like Coating) staan borg voor een ultrasoepele en responsieve ophanging. De veervoorspanning, de uitgaande demping en de compressiedemping zijn volledig aanpasbaar zodat de SP rijder de ultieme instelling kan kiezen in functie van de verschillende rijomstandigheden. Deze geavanceerde voorvorken zijn bovendien uitgerust met compressiedempingsregelaars voor een precieze tuning van de ophanging bij lage en bij hoge snelheden.

Öhlins achterschokdemper

Als aanvulling van de hoogwaardige voorophanging is de achterophanging uitgerust met een Öhlins achterschokdemper met premium specificaties. Deze SP-exclusieve achterwielophanging biedt volledige verstelbaarheid voor compressie- en rebound-demping en is uitgerust met een afstandsregelaar voor een snelle en gemakkelijk instelling van de voorbelasting. De Hyper Naked klasse heeft nu dus ook een model met supersport precisie.

Dubbel gestikt zadel

Het exclusieve dubbel gestikte zadel van de MT-09 SP met zijn contrasterende stiksel werd speciaal ontworpen om de rijder een onovertroffen gevoel van eenheid met deze premium Hyper Naked te geven. De vorm van het zadel en van de brandstoftank, en de algemene ergonomie werden ontworpen door Kanno Hyoka op basis van de percepties en de feedback van testrijders om de prestaties van de motor te kunnen evalueren. Dit uitgebreide proces heeft een verbetering van de totale rijervaring met het afgewerkte product opgeleverd.

Swingarm uit geanodiseerd, geborsteld aluminium

Een andere exclusiviteit van de MT-09 SP: de mooi afgewerkte swingarm met een speciaal geborsteld en geanodiseerd oppervlak dat een perfecte aanvulling vormt van het nieuwe Crystal Graphite frame. Samen met enkele andere unieke details, onder meer de gele veer van de Öhlins achterschokdemper en het zwarte kettingwiel, versterkt de swingarm van de SP het fantastische gevoel en de puur sportieve look van deze Hyper Naked van topklasse.  

SP-specifieke onderdelen van het chassis

SP-specifieke onderdelen zoals het geanodiseerde zwarte stuur en hendels, de getinte voor- en achterremreservoirdeksels en een zwart kettingwiel bevestigen de status van de MT-09 SP als de exclusiefste Hyper Naked.

Noot van de redactie:

Het verzekeren van deze Yamaha MT-09 SP is zeer eenvoudig en hoeft niet duur te zijn. YOU Yamaha Motor Insurance biedt scherpe premies aan, u kunt deze Yamaha MT-09 SP al verzekeren vanaf €171 per jaar (voor een BA dekking)